Det blev en pause

Hjärnan har kokat under 2015.

Det blev för mycket av det mesta och för lite av resten.

 

Men nytt år, nya tider och skam den som ger sig. Pausa är däremot okej.
Har hittat en ny hobby.
En dag bara fanns det där;
Jag ska göra min egna tvål.
Gissa om jag har gjort tvål!
Testar alla möjliga och omöjliga varianter och snart är de första färdiga att användas.
För någon med uselt tålamod, som jag, är det här en intressant prövning.
Vanligtvis tar det sex till åtta veckor innan tvålen är klar.
Gör, än så länge, enbart kallpressad tvål och då tar det tid.

Som allergiker är jag så vansinnigt trött på att få utslag från kemibomberna som säljs i affären. Har förvisso ett gäng ”det blir i.a.f. inte SÅ illa” på min lista. Men nu ska det bli ändring på det. Ska även ge mig på att göra schampo och balsam. Håller på och experimenterar med hudsalva/lotion.

Förhoppningsvis kan jag även hjälpa andra allergiker genom att sälja till dem. Till alla andra med för den delen som vill använda riktig tvål. Det är en enda kemisk ingrediens och det är lutet. Utan lut ingen tvål och att göra lut från aska är ju direkt farligt. Eller vansinnigt dyrt att köpa. Dessutom är lut miljövänligt och därmed inget jag har något problem med. Ekonörd som jag är. 😉

Så snart kommer det förhoppningsvis att dyka upp lite tvål till salu här. 🙂
2016 nu kööööör vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *