Here I go…

Det blev ett jobb till slut. Därav komplett avbrott av skrivande här. Inte för att jag inte haft något att skriva om, tvärtom, men jag har inte haft ork! 12-timmarspass har varit mer regel än undantag. Har ett ”kortpass” vissa dagar på 6,5 timmar – helt utan rast. Fullständigt utmattande. Så jag har samlat tankarna på hög och en del kommer nog att hamna här. Arbetar inom omsorgen och det är något helt nytt för mig. Att det var usla arbetsvillkor till en usel lön kände jag förvisso till men det här är ju löjligt! Har tillbringat en stor del av mitt arbetsliv inom HRF och det är ett katastrofavtal. Hamnade en sväng i jordbruksavtalet som är ett hängavtal till kommunal och det var lägre än lägst lön. Trodde jag. Som nu har backat några tusen till per månad!!! Hade högre lön på McDonald´s 1999 än vad jag har idag i kronor räknat! Lägg på 15 års inflation på det! Eller helt enkelt använd Big Mac index; Big Mac o c/o 1999 44:- 2014 59:- (enligt sökning på nätet). Ca 20:- mindre i timmen nu än då! Okej, har ingen utbildning inom detta men det hade jag för McD heller… Har en hel del erfarenhet dock samt 15 års arbetslivserfarenhet på det…

Omsorgsarbete är inte för den som vill bli rik. Jo… för dem som äger ”vårdbolag”… DE kan bli rika. De BLIR rika. På arbetarnas och vårdtagarnas bekostnad. Så klart.

Men nu var det inte för att bli rik som jag sökte det här jobbet. Jag ville testa om det var något för mig. Det är det. Så jag fortsätter. På timmar… haha! ännu mindre pengar! Samt studier. För just nu vet jag inte vad annat jag kan göra. Eller vill göra. Back to school…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *