Hungrig

Att politiker ofta lever i en bubbla totalt avskurna från dem de borde representera (de som valt dem) är väl knappast något nytt. Men jag kan inte låta bli att förundras över hur totalt verklighetsfrånvända de kan vara.

Ett lysande, och skrämmande, exempel bjuder Martin Ådahl centerpartiets chefsekonom på i en intervju den 15/8;

Många ensamstående som skulle behöva hjälp har knappast råd, då det trots avdrag kostar några tusen i månaden att få hemmet städat. Vad säger du om det?

– ”Det beror på hur ofta man vill ha städat och vilka prioriteringar man gör. Man kanske inte går ut och äter flera gånger i månaden, utan en eller ett par.”

En eller ett par… i MÅNADEN! En gång till… i MÅNADEN!!!
Jag är glad om jag har råd att äta ute en eller ett par gånger per ÅR! Utan att betala några tusen i månaden till en städhälp. Eller någon annan hjälp för den delen. Men jag prioriterar tydligen fel. Om jag stänger ner internet, telefonen och cyklar till jobbet (3 mil) så har jag ju råd med städhjälp en gång i månaden i alla fall. För det är det jag har prioriterat. Att vara kontaktbar. Å arbetsför. Fast jag har fortfarande inte råd att äta ute. Ens en gång i månaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *