Tunisien – roadtrip till Sidi Bouzid

Hej!
Olivolja blev plötsligt en hel vetenskap i Sverige. Det finns t.o.m. provningar med experter. Jag tillhör gänget som undrar VARFÖR? Visst är det jättenyttigt. Men inte f-n är det gott. Som tur är finns det en olja som jag tycker är okej. I mat. Inte på mat. Inte till. Men i. Ännu mer tur är att det är vår egen olja. 🙂
Maken växte delvis upp där borta ute i ingenting bland olivträden.
Så när vi är i Tunisien åker vi dit. Tittar till träden. Träffar släktingar. Har jag tur får jag med mig mandel därifrån. Mandel! DET är grejer det. <3

Den här resan började i svägerskans kök. Innan solen ens funderat på att gå upp. Hon tyckte att vi skulle ha i oss lite frukost. Jag som normalt sett dricker kaffe till frulle och nöjer mig så höll på att storkna. Men gott var det. 🙂

dav

Vi hämtade upp en faster och en farbror och sedan gav vi oss av.
Fortfarande kolmörkt.
Det ljusnade så småningom och vi tog en liten bensträckare.

dig

Det är ett kargt landskap.

dav

En del besök är svårare än andra. Den här gången fanns det en ny sten.

dav

En liten stund senare var vi framme vid våra träd. 🙂

dav

Det finns en del mark mellan träden där vi tänker odla grönsaker.
Sen. När vi kan vara där i några månader.

dav

Kvalitetskontroll.

dav

De är allt för små. Enda fördelen är att de är fyllda med olja. Inget vatten i dem alls. Ca en månad kvar till skörd.

dav

Jag hittade lite vild raps! Hmmmm. MIN olja! 😀

dav

Tyvärr långt efter säsong på kaktus.

Vi åkte hem till ”medhavd” faster som egentligen bor där. Men som åker till Sousse för att hänga med oss när vi är på besök.
Det fikonträdet får gärna flytta hem till mig!

sdr

Granatäpplen är också välkomna!

dav

Likaså citrus! Det här inne i hörnet var fortfarande i full gång!

sdr

Efter en hel del kaffedrickande. Ätande. Drickande. Samt mumsande hos diverse mostrar var det dags att åka hemåt.  Men först skulle vi åka och äta! SAY WHAT!???
Grillat lamm, grillad sallad (ÄLSKA!) och nybakt ( a la minute) bröd.

dav

Jo vissa tycker om det. 😀

sdr

Faster, svägerskan Noura och farbror.

dav

Dessert.

dav

En rolig detalj var att vi satt ute på trottoaren och åt. Men för att röka efter maten blev folk hänvisade till att gå in och upp på övervåningen. Stor munterhet runt bordet när jag berättade att i Sverige var det exakt tvärtom. 😉

Bilresan hem minns jag inte. Jag tuppade av i total matkoma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *